problem z kontrolką układu spalin

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • foltys
    • 2024

Zamieszczone przez piramida
    Ponoć już nie można zamówić jasnej tapicerki do wersji L&K na rok 2016, co to kurwa jest?! :evil:
    Dziwne.

To moze jednak brazowe wnetrze - calkiem fajne, choc troche hmm dziadkowe?

PS. co do koloru - to grzech nie wziac szarego biznes - zwanego w Niemczech Imperial Grey czy cos takiego... taki ladny...

ps.2 czerwony fajny - mi sie podoba, tyle ze hmm troche tak strazacko to primo, a secundo to niby auto powazne a kolor taki sportowy... z drugiej strony od razu sie bedzie rzucac w oczy...
  • foltys
    Classic
    • 2014
    • 31
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam mam problem. W zeszłym tygodniu wyskoczyła mi kontrolka układu spalin po podłączeniu do komputera wyskoczyły błędy P0161C świeca żarowa cylinder 3 przerwa, P0401 za mały przepływ spalin w układzie recyrkulacji EGR oraz komputer sterujący instalacją elektryczną samochodu żarówka M29 lewego światła mijania przerwa/zwarcie z potencjałem plus usterka sporadyczna. Po wykasowaniu błędów dojechałem do domu a na drugi dzień po przejechaniu łącznie ok. 30 km znowu włączyła się w/w kontrolka. udałem się do mechanika został błąd od EGR który wymieniliśmy i skasowaliśmy błąd następnie znowu to samo powrót do domu i rano kontrolka się włączyła u mechanika błędy świecy żarowej i ten od świateł mijania no to wymieniliśmy wszystkie świece. Tym razem na drugi dzień kontrolka po podłączeniu kompa znowu wskazuje błąd za mały przepływ spalin czy ktoś wie jak to można rozwiązać. Skoda Octavia 2 Kombi BXE z 2006 roku. Bardzo proszę o pomoc bo od ponad tygodnia nie mogę sobie z tym poradzić
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

a mechanik sprawdzał czy jest podcisnienie do sterowania egr-em ? wymieniał ci egr-a na nowy czy go tylko umył ?
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• foltys
        Classic
        • 2014
        • 31
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie wiem czy sprawdzał podciśnienie ale egr założył nowy
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Pracuję...